Ruud Geelen

ruud geelenDe eerste muzikale stappen van Ruud Geelen werden gezet in de blaasmuziek op de bugel en later op de trombone. In de blaaswereld werden ook de eerste arrangementen voor de meest uiteenlopende ensembles geboren. Dit was een goede leerschool voor de talloze arrangementen die nog uit zijn pen zouden vloeien voor de verschillende jongerenkoren en vocal groepen die hij heeft gedirigeerd. Voor Almoos Kloos schrijft hij nog steeds veel muziek uit waardoor de groep een veelzijdig en heel eigen repertoire heeft kunnen opbouwen.

Zijn opleiding hafa-directie aan het conservatorium in Utrecht combineerde hij met de studie muziekwetenschappen aan de universiteit, waar hij ook de acte schoolmuziek behaalde. Tijdens zijn studie werd zingen steeds belangrijker. Bij het Holland Festival begeleidde hij diverse koren op barok trombone. Later werd hij zanger bij en dirigent van verschillende vocale ensembles.

 

Op dit moment is Ruud dirigent van Almoos Kloos, gemengd koor Vocante uit Neer en vocal group Sweet Noise.
Daarnaast is hij vakleerkracht muziek aan de brede school de Hoepel in Neer. Ondertussen heeft hij geen afstand gedaan van zijn oude liefde de blaasmuziek, en dirigeert hij fanfare Excelsior en de jeugdfanfare van deze vereniging in Buggenum en fanfare de Eendracht in Neer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.